..:: LoVeLy FoLlOwErS ::..

Wednesday, May 18, 2011

bebelan dak jus !


salam 1 malaysia, selamat pagi semua..

sungguh ..... but jangan mengeluh ok ! ;)
saja2 menaip ni sementara menunggu Pak Bilal melaungkan Kebesaran Azan d pelusuk UUM ni...
sunyi lg...terdengar cengkerik menyanyi2, dan burung2 pn xterkecuali..hahaha
kalau kt umh skg ni, pasti ayam2 da berkokok mengejutkn tuan nyer bangun bertemu Kekasih pd awal pg ni dan lepas 2, si isteri akan menghidangkan makanan tok si suami ( bg y da berkahwin ), anak2 riuh gemparkan rumah sbb xjmp stoking nk g sekolah, ayam2 pn bising mta dilepaskan cz da lapar sgt semalaman berkurung ! hahaha....( apa y kamu mengarut ni jus?? )

hihihi..sebenarnye otak aku ni tengah biol...
xtau nk wtpe..hanya bertemankan bunyian kipas..alahai..sian kan?
nk layan lagu pg2 ni??mmm...xda feel la plak..huhu..

actually..semalaman ni aku duduk kenangkan sesuatu...smbil buat note 4 the next paper !
want to know??
but, should I tell u what i feel??
mmm...NO !
because that's not my fault.. OK?
if u want to tell what i do, what i say, what ?? anything la....to anybody yang u think they r good listener for u, OK, I don't care...but please, don't say anything about me...because this is not my fault..OK??

and.. 1 thing for u..
just be ourself..what people do, just accept him/her..don't u say he/she like this, like that, like ! mmm... if u don't like what he/she do, thats their self..and he/she can do anything what their want..what their like...because he/she know bout their self...and don't judge a book by it's cover !
dan setiap perkataan yang keluar tu, pasti akan berbalik pada diri sendiri...look at urself now !

lg..nk bebel ni...dalam hidup ni, xda sape y boleh tentukan p'jlnn hidup kita...only ourself ! apa y kita nak..apa y kita impikn..kita je y tahu..dan tahu cara tok dapatkan apa y kita mahu...serta tindakan sewajarnya kita ambil...bukan mengharapkan orang lain tok arah, tegur, marah kita tok capai apa y kita nk??org tu tahu ke apa y kita nk?? bila diri kita dah meningkat dewasa ni, kita dah boleh pimpin diri kita....bukan anak2 kecil lg..y perlu dipegang, dipimpin untuk berjalan...sebelum bimbing org, bimbing diri kita dulu..dan jgn salahkan org lain cz mslh tu dtg dr diri sendiri...memang benar, sume org xleh berdiri tnp penyokong dibelakang...tp dah usaha belum?kalau usaha pn xnpk, cmne org d sekeliling nk sokong???jangan mengharap org akan bantu kita...kita y kena bantu diri sendiri !

mmm...satu lg nk tambah..perlu ke hipokrit?? dan for information, aku xske hipokrit..ske tunjuk diri y sebenar..tp aku pandai sorok apa y aku rasa...siapa perasan agkt tgn ! ;) dan ada juga y cakap, kalau aku ada masalah, mudah nk kesan ! hahaha.... ( kantoi ! pnye susah nk sorok perasaan kan? )

actually...dulu2 aku sorg yang periang..dan masalah sume dapat d handle dan myb, dulu kan kecik2, mana ada sgt problem2 ni...tp bila dah meningkat alam dewasa ni, banyak benda y perlu kita pk kan?

bout family ( sad ! ),
bout study ( in mood final exam ),
bout futher life ( moga rezeki dia tahun ni....dan....surprise ! ),
bout my job ( lambat lg.....hope pas degree dpt la pgln interview cm bru2 ni...sad !kerajaan lak tu...redha ! ),
bout my dream car ( insyaAllah...dalam perancangan ! )
dan ??
apa lg??
mm...dah dewasa ni banyakkan nk pk??
fitrah alam....



ok la..azan dah berkumandang...
selesai !
dan aku baru nk pejamkan mata buat seketika...
salam.

2 comments:

::Mastura Zakaria:: said...

ujian takkan berhenti selagi kita hidup....ujian akan mematangkan kita..hihi..sabaq..sabaq..

dak jus said...

btol2 tu mastura ;) selagi mata terbuka, pasti masalah itu ada ;) jd kte kne sntiasa bersedia tok hadapi nyer...