..:: LoVeLy FoLlOwErS ::..

Tuesday, July 5, 2011

tak terluah !



Sunyi…yup ! tu y aku rasakan saat ni..tika ni..jiwa aku rasa kosong sgt..da hmpir 7 bulan aku merasakan kekosongan ni…walaupun aku mempunyai teman y telah melengkapkan jiwa tp aku tetap merasakan kekosongan itu….dikala aku sedang sibuk di dapur, aku menerima satu pesanan SMS daripada angah, “along..dia menangis tgu kte semalam…”


Aku tergamam.


Aku sedih ke? Kenapa aku merasakan y diri aku seperti tidak mempunyai sebarang perasaan? Sedih, marah, terkilan, putus asa, geram….semua tu x da !


Aku bermenung..buat kerja smbil teringatkan dia…aku teringin..ingin sangat ! tp apa daya aku?? Aku tak nak bersemuka..tu keputusan aku ! aku teringat semasa aku bercakap dengannya…skit sgt hati..nthla..kenapa dia ego?? Kenapa dia hanya pk kan hatinya?? Tau x siapa y merana dengan tindakan nya?? Pernahkah dia pk kan hati y lain?? Jadi patutlah aku bertindak sepertimana y dia lakukan?? Adilkan tindakan aku?? Kerana apa?? Kerana dia xpnh pk kan perasaan org disekelilingnya….orang y sygkan dia…


Huh ! nk marah kah aku tika ini?? Mmm….hanya ini y mampu aku luahkan…tiada tempat aku nk luahkan..sbb aku xtau cmne nk bercerita…aku tau xda y sependapat dengan aku..sebab mereka sentiasa berkata, letakkan diri kamu dtmptnya…

Seringkali aku berpk tentang itu…sentiasa..dan aku sentiasa meletakkan diri aku dtempat seseorg bila aku menghadapi masalah..walaupun dengan siapa…aku sntsa b’pk kenapa dia bertindak begitu…tp apa y aku pk kan xsama sepertimana y dia lakukan…kerana apa? Kerana faktor2 sekelilingnya..bukan dari hatinya…aku kenal dia…kenal dan faham siapa dia…


Mungkin ini qada’ dan qadar y aku kena hadapi…anyway…just wait n see…just that I can do it..merayu? nop ! itu bukan aku..aku xmelarang yang lain tok bersemuka dengannya..pergila…mereka berhak…Cuma aku, tetap dengan keputusan ku…mungkin LEBARAN ini, satu permulaan hidupku hingga ke akhirnya…sudah kah aku bersedia??


sedikit renungan...


2 comments:

nur chahaya abadiey said...

ape pon terjadi sentiasa ingat Dia sentiasa bersama kita..sabar ea..Allah x akan uji kita dgn sesuatu yang kita tak mampu.sy tau jus mesti mampu kerana distiap kepahitan yang kta telan pasti ade hikmahnya..yang myihatkan dan menguatkan diri kita..salam lebaran..=p

dak jus said...

thankz zue ;) ye..jus cuba kuatkan ati ble t'igtkan mslh ni..apa y Dia uji, da sbb dan alasan-Nya...pasti suatu hari, Dia akan tnjukkn jalan supaya jus dan y len kembali b'satu zue...insyaAllah... ;( jika ada kesempatan itu lg..tp jus xlpe m'doakan 'dia' ;(